Man Kit - Homepage
Biography
Man Kit - Work Portfolio
Man Kit - Links
Man Kit - Links
Man Kit - Links Man Kit - Links

BIOGRAFIE

Man Kit Lam heeft meer dan vijftien jaar ervaring als grafisch ontwerper. Hij heeft zijn studio opgericht na het afstuderen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in 2007 en heeft ervaring met branding, art direction, illustratie, animatie, digitaal, print en expositie ontwerp. Man Kit werkt vanuit Amsterdam en New York en heeft het geluk gehad om samen te werken met een groot diversiteit aan opdrachtgevers, van culturele instituten, non-profits, kleinbedrijven, tot globale corporaties.

Daarnaast werkt hij als creative producer met filmmaker/vrouw Susan Youssef sinds 2008. Zij ontwikkelen en produceren speelfilms, documentaires, episodische series en korte films.

Man Kit produceerde, monteerde en verzorgde de art direction van de speelfilm Habibi, die op Venice, Toronto en Busan International Film Festivals in première ging. Habibi won prijzen over de hele wereld, waaronder Beste film, Beste editor en FIPRESCI prijzen tijdens het Dubai International Film Festival.

Hij heeft met Susan de experimentele korte film Source gemaakt, die als installatie geëxposeerd werd in de Tate Modern in 2012 en de wereld rondtoert met Olafur Eliasson's Little Sun project.

Op dit moment ontwikkelen zij hun nieuwe filmprojecten Marjoun and the Flying Headscarf en A History of the Middle East.

Bekijk de CV van Man Kit op LinkedIn.